RUOKAVALIO; Ruoka parantaa tai sairastuttaa...olet sitä, mitä syöt!

Siis todellakin! Ruokamme pitäisi olla kehomme ensisijainen hoitomuoto ja lääketieteen apuja tulisi käyttää täydentävänä hoitona tarpeen mukaan. Ymmärrettävää eikö totta??

On olemassa monenlaisia ruokavalioita, on virallisia ja epävirallisia; Itämeren ruokavalio, fitness ruokavalio, terveellinen ruokavalio...jne. Unohda nimet, mieti millaisia ruoka-aineita sinun ruokavaliosi sisältää? Teollisesti tuotettua ja prossoitua, luomua, ulkomailta tuotettua, geenimanipuloitua vai mitä??? Tiedätkö mitä syöt ja miten se vaikutta sinun terveyteesi?

Kaikki meidän ruoka-aine valintamme vaikuttavat vuosikymmenien aikana radikaalisti terveyteemme, joko hyvään tai huonoon suuntaan!!

Aina 70-luvun alkuvuosille saakka pääsääntöisesti saimme ravinnerikasta ruokaa, koska pienviljelijöitä oli vielä paljon ja ”tehoviljely” oli vasta tulollaan. Silloin ei tarvinnut miettiä saanko tarpeeksi hivenaineita ja ravintoaineita. Ruoka valmistettiin kotona alusta loppuun saakka. Esimerkiksi tuon ajan peruna sisälsi nelinkertaisesti enemmän hivenaineita kuin tänä päivänä kasvatettu, pois lukien luomu, myös liha ja kananmunat olivat stressittömästi kasvatettu ilman antibiootteja.

Nykyään syömme pääosin tehoviljeltyä,teollisesti prosessoitua ja ravinneköyhää ruokaa, siis saamme vatsan täytettä, mutta emme tarpeeksi ravintoa kehollemme. Olemme ravinnollisesti aliravittuja.

70-luvulla myös äidit lähtivät kodin ulkopuolelle töihin, ruoan laittoon jäi vähemmän aikaa ja tähän ilmiöön iski elintarviketeollisuus omat verkkonsa ja alkoi valmistamaan einesruokia. Helppoja, nopeita ja vaivattomia; lämmitä ja syö! Kuinkahan moni on opiskellut itselleen ammatin ”roiskeläpän” eli valmispizzan yms avulla???

Ajatus hyvä, mutta toteutus vajavainen..voisin sanoa että tosi heikko. Elintarviketeollisuus lisää rypsiöljyä (Omega 6) kaikkeen, se ei haise, ei maistu ja se ”parantaa” ruoan ulkonäköä sekä säilyvyyttä, puhumattakaan kaikista E-koodeista joita lisätään myös ulkonäön ja pidemmän säilyvyyden vuoksi.

2017 laskettiin, että keskimääräisesti jokainen meistä syö n. 7,5kg E-koodeja?? Huh huh!  

Yksi suurimmista ongelmista ravinnon laadun lisäksi on liiallinen Omega 6 saanti joka, aiheuttaa elimistöömme tulehdustilan. Tällä matala-asteisella tulehduksella  ja niin sanottujen elintasosairauksien välillä on yhteys, ne ovat tulehduspohjaisia sairauksia esim.

- Metabolinen oireyhtymä. - Diabetes tyyppi 2 - Ylipaino ja liikalihavuus. - Korkea verenpaine - Korkea kolesteroli (erityisesti triglyseridiarvot). - MS-tauti - Fibromyalgia - Akne - Niveltulehdus ja muut nivelvaivat - Ärtyvän suolen oireyhtymä - Mielenterveyden häiriöt - Keskittymisvaikeudet - Krooninen väsymys - Unettomuus - Ilmavaivat - Psoriasis - Chronin tauti - Sydän- ja verisuonitaudit - ym ym ym.....

***(Matala-asteinen tulehdus nimitys siksi, että sitä ei pystytty aiemmin todentamaan  kuin erityisen herkällä crp-kokeella, nykyään se voidaan helposti testata Balance test-kuivaverianalyysillä, jossa vertaillaan useita eri veren rasvahappoja toisiinsa. Vertailun tuloksena saadaan suhdeluku Omega 6 ja Omega 3 välille)

Olipa miten hyvänsä, kun teet ruokavalioon muutoksen muista muutama seikka:

*Käytä puhtaita/luomu tuotteitta, mahdollisuuksien mukaan lähituottajilta.

*Tee ruoka alusta loppuun itse.

*Juo runsaasti vettä.

*Syö säännöllisesti 3-4 pientä ateriaa. Saat tuntea välillä hiukan nälkääkin.

*Syö paljon vihanneksia, eri värisiä sekä juureksia.

*Enemmän kalaa vähemmän lihaa.

**Vähennä hiilihydraatteja (sokeri !!!, vehnä,  peruna,  riisi = suuri insuliiniresistenssi. Insuliinihormooni varastoi energiaa se on anabolinen hormooni joka kasvattaa lihasten sijaan "läskiä")  ja sokeripitoisia juomia.

*Kieltäydy prosessoiduista ruuista ja leikkeleistä.

Ole myös armollinen itsellesi jos ystäväsi pyytää sinut ulos syömään, valitse listalta jotain hyvää jossa olisi mahdollisimman vähän hiilihydraattia ja sokeria, nauti ruoasta ilman morkkista ja jatka sitten hyvillä mielin omaa valitsemaasi ruokavaliota.

Mikäli haluat hyviä tuloksia ruoan avulla, niin terveyden kuin painonhallinnankin osalta, suosittelen tutustumaan ketogeeniseen ruokavalioon. Jos kiinostuit niin tutustu tähän ruokavalioon tarkasti, seuraa ohjeita; rasvojen, proteiinien ja hiilihydraattien osalta jotta ymmärrät kuinka se toimii, niin onnistut.

Ketogeeninen ruokavalio toimii siis geenitasolla ja vaikuttaa siten myös tulehdusta alentavasti. Ketoruokavaliossa siirrytään ketoositilaan, jolloin keho alkaa polttamaan kehossasi olevaa rasvaa energianlähteenä ja siten painonpudotus ja vartalon kiinteytys on tosiasia. 

Olipa ruokafilosofiasi mikä hyvänsä, kannatta sinun sisällyttää tasapainoiseen ravitsemukseen myös lisäravinteita.

Varsinkin talvella laadukas D-vitamiini, C-vitamiini, Magnesium, Sinkki ja laadukas Omega 3 valmiste jonka annostus voidaan määritellä painosi mukaan esim. Balance Oil, sekä Kalium ("vältyt ketoflunssalta") varsinkin jos valitset ketoruokavalion.

Omega 6 = kasvipohjainen öljy; rypsi, rapsi. Aiheuttaa tulehdusta.

Omega 3 = eläinperäinen, pääasiassa saadaan rasvaisista kaloista. EPA ja DHA elimistömme ei itse tuota Omega 3 joten se on saatava ruoasta tai lisäravinteena.

Omega 3 hillitsee tulehdusta.

WHO suosittelee Omega 6 ja Omega 3  suhdeluvuksi 3:1 tai parempi.

Tämä suhde voidaan saavuttaa 120 päivässä Balance Oililla. Testaa ensin itsesi kuivaveritestillä niin näet muutoksen todistetusti.

Jaa tämä sivu